Egyetemes könyörgések (Jn 15,1-8)Húsvét 5. vasárnapja

Napi Ima11 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
01

Bevezető

A szőlőművelés nagyon munkaigényes, folyamatosan éber gondosságot, odafigyelést kíván. Az Úr Jézus, amint a mai evangéliumban hallani fogjuk, szőlőskerthez hasonlítja az Egyházat, amelyben ő a szőlőtőke, és mi vagyunk a szőlővesszők. A szőlősgazda tudja, a jó termésnek fontos feltétele az, hogy a tőke és a vesszők között éltető kapcsolat legyen. Lelkünk is akkor gazdagodik, erősödik, akkor hoz jó termést, ha jó kapcsolatunk van az Úr Jézussal. Ennek a jó kapcsolatnak az ápolásában nagy szerepe van a szentmisének. A szentmisében az isteni tanítás értelmünköz szól és hitünket erősíti, az eucharisztia pedig szívünket táplálja és akaratunkat edzi. Helyezzük magunkat ma is Isten jelenlétébe és engedjük közel magunkhoz az Úr Jézust.

Hívek könyörgése

Testvéreim! Az Úr Jézus a mi szőlőtőkénk, aki életerőt ad nekünk. Nélküle semmi jót nem tehetünk. Ezért imádkozzunk ma is hozzá!

1.   Add Urunk, hogy mindazok, akik szolgálatodban állnak, téged egyre jobban megismerjenek.

2.   Adj bátorságot mindazoknak, akik evangéliumodat hirdetik, hogy semmitől se riadjanak vissza, miközben nevedben szólnak.

3.   Világosítsd meg értelmünket, hogy megértsük és másokkal is megértessük a szeretetben való élet fontosságát, amely elvezet a beléd vetett hithez.

4.   Tartsd meg az igazságban szentatyánkat, N. pápát, püspökeinket és papjainkat, hogy az igazi szőlőtőhöz, Krisztushoz kapcsoljanak minket.

Urunk, Istenünk! Köszönjük neked, hogy szőlővesszők módjára Szent Fiadhoz, Jézus Krisztushoz tartozhatunk, és belőle élhetünk ma és mindörökké. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."