Egyetemes könyörgések (Jn 6,1-15)Évközi 17. vasárnap

Napi Ima10 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
24

Bevezető

Az Úr Jézus újszerű tanításának és csodáinak híre sok emberhez eljutott. Jöttek is mindenfelől az emberek kiéhezve, az üdvösség utáni vággyal eltelve. Nem csalódtak. Az Úr Jézus nemcsak életet adó tanítást adott nekik, hanem kenyeret is. Több ezer ember jóllakik, és úgy megtelik szívük hálával, hogy királlyá akarják őt választani. Erről fogunk hallani a mai evangéliumban. A csodás kenyérszaporítás nemcsak távoli esemény számunkra, hanem olyan valóság, amely most is lejátszódik istentiszteletünk órájában. Ugyanis az Úr az oltárra kerülő ostyákban megsokszorozza önmagát, és mindenki részesülhet belőle. Mi tudjuk ezt, ezért is jövünk szentmisére. Erősödni, gazdagodni akarunk abból, amit az Úr Jézus osztogat. Tegyük magunkat méltóvá a vele való találkozásra. Gyónom...

 

Hívek könyörgése

Testvéreim! Azzal a bizalommal járulunk a gondviselő Istenhez, hogy Ő megadja nekünk azokat a földi javakat, amik emberhez méltó életünkhöz szükségesek!

1.   Adj Urunk Egyházad vezetőinek szociális lelkületet, hogy mindenkor észrevegyék az emberek testi-lelki igényeit.

2.   Vezesd Egyházadhoz azokat, akik a szeretet kenyere után vágyakoznak.

3.   Láttasd meg a teremtett világ szépségeit azokkal, akik most e napokban éppen szabadságukat töltik.

4.   Mindazoknak, akik Jézus szent nevére vannak keresztelve, töltse el lelkét béke, bizalom és irántad való hála.

5.   Fogadd be az örök béke országába azokat, akik ma hunytak el.

Urunk Jézus Krisztus! Hálát adunk neked, mert gondoskodsz mindennapi kenyerünkről, és köszönjük neked, hogy a kenyér színében önmagad adod nekünk lelki táplálékul. Add, hogy méltók legyünk ajándékaidra ma, holnap és mindörökké. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."