Egyetemes könyörgések (Mk 10,46-52)Évközi 30. vasárnap

Napi Ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
23

Bevezető

A képek özöne ömlik ránk naponta a tv-ből, a magazinokból. Nem csoda, ha szívünk tompává, érzéketlenné válik. Nem lehet mindent megemészteni, ami így ránk zuhog. Ezért van az, hogy gyakran megyünk el egy várakozásteli mosoly mellett, vagy nem vesszük észre a segítséget kérő pillantást. Pedig mennyi szépség szegélyezi az utak szélét, és mi közönyösen megyünk el mellettük. A mai szentmisében azzal az Úr Jézussal találkozunk, aki megnyitja a Jerikói vak szemét, de meg akarja nyitni a mi szemünket is. Látóvá tud tenni bennünket, érzékennyé mindarra, ami a világban szép és jó. Azt akarja, hogy legyen bennünk szociális érzékenység a szenvedők iránt, a segítségre várók iránt. Kérjük őt, hogy gyógyítsa meg lelki vakságunkat, érzéketlenségünket.

 

Hívek könyörgése

Urunk Jézus Krisztus, aki a vak Bertalant meggyógyítottad, azzal a bizalommal könyörgünk mi is hozzád, ami őt irántad eltöltötte!

1.   Könyörgünk Urunk mindazokért, akik a világ szépségeit, erkölcsi értékeit nem veszik észre, mert a szenvedés és a csalódás megkeserítette, megkeményítette a szívüket.

2.   Könyörgünk mindazokért, akik mindent sötéten látnak, és előítéletük fogva tartja őket a lelki vakságban.

3.   Könyörgünk keresztény testvéreinkért, akik az önmagukra helyezett sötét szemüveg miatt téves utakon botorkálnak.

4.   Ragyogtasd fel örök világosságod fényét megholt testvéreinknek a szép mennyországban.

Urunk Jézus Krisztus! Köszönjük, hogy igazságaid fényével világosságot árasztasz életünk földi útjára. Ezen az úton akarunk neked szolgálni és eljutni az üdvösség birodalmába, ahol benned és veled boldogok leszünk mindörökké. Amen.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."