Heti IGE bátorító üzenetAz igazság a pénzről

Napi Ima34 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
26
Heti IGE bátorító üzenet Az igazság a pénzről

Az igazság a pénzről

„Ne fáradj azon, hogy meggazdagodj, a magad belátásából hagyd abba!” (Példabeszédek 23:4)

Több pénz birtokában több lehetőségünk adódhat jótettekre. Jézus azt mondta: „Isten országának ezt az evangéliumát pedig hirdetik majd az egész világon, bizonyságul minden népnek; és akkor jön el a vég” (Máté 24:14). Az evangéliumhirdetés megbízásának teljesítéséhez pénzre van szükség – rengeteg pénzre.

Ám a pénz önmagában soha nem fog boldoggá tenni vagy biztonságot adni. Salamon, korának leggazdagabb embere ezt írta: „Ne fáradj azon, hogy meggazdagodj, a magad belátásából hagyd abba! Alig száll rá tekinteted, már nincs meg, mert gyorsan szárnya támad, az ég felé repül, mint a saskeselyű.” (Példabeszédek 23:4–5).

 Amikor a világ egyik leggazdagabb embere nemrégiben meghalt, egy riporter megkérdezte egy családtagját: „Mennyit hagyott hátra?” A rokon így felelt: „Mindent!”

Nem számít, mennyi pénzt keresel, takarítasz meg, fektetsz be vagy halmozol fel, végül úgyis itt kell hagynod.

Valaki bölcsen megfigyelte, hogy az emberi életnek hét korszaka van. Az elsőben a gyermek látja a földet. A másodikban meg akarja szerezni. A harmadikban szorgosan dolgozik, hogy megszerezze. A negyedikben úgy dönt, hogy a felével is megelégszik. Az ötödikben belátja, hogy a felénél kevesebbel is beérné. A hatodikban megelégszik azzal, hogy le van foglalva a sírhelye. A hetedikben megkapja!

Rengeteg dolog nélkül lehet élni – a nagy gazdagság az egyik. Ami nélkül azonban nem élhetünk: békesség Istennel, szeretetteljes család, a gyermekeinkkel való életre szóló barátság és az Isten dicsőségére jól megélt élet.

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."