Heti IGE bátorító üzenetHol van Isten, amikor szenvedünk?

Napi Ima19 imádkozás /layout/img/logo.png

Máj
01
Heti IGE bátorító üzenet Hol van Isten, amikor szenvedünk?

Hol van Isten, amikor szenvedünk?

„Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk.” (Jób 2:10)

Ha megkérdezhetnél valamit Istentől, és garantáltan választ kapnál, mit kérdeznél?

Amikor George Barna, közvélemény-kutató feltette ezt a kérdést az Egyesült Államokban, a leggyakoribb válasz ez volt: „Miért van fájdalom és szenvedés a világban?”

A rövid válasz ez: Krisztus először azért jött el, hogy megmentsen minket a bűn büntetésétől; másodszor azért jön el, hogy megmentsen a bűn jelenlététől, és helyreállítsa az elveszett paradicsomot.

A szenvedést a bűn jelenléte okozza, tehát csak akkor fog eltűnni, amikor nem lesz többé bűn. Ezért van az, hogy életünk során valamikor fájdalom és szenvedés fog érni minket.

Jób istenfélő és jó ember volt, tragikus módon mégis mind a tíz gyermeke meghalt egyetlen napon. „A felesége ezt mondta neki: Még most is ragaszkodsz ahhoz, hogy feddhetetlen maradj? Átkozd meg Istent, és halj meg! De ő így felelt neki: Úgy beszélsz te is, ahogyan a bolondok szoktak beszélni! Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk. Még ebben a helyzetben sem mondott Jób olyat, amivel vétkezett volna.” (Jób 2:9–10).

Figyelj meg két dolgot a csapásokkal kapcsolatban.

Először: a becsület ellentéte az összeomlás; vagy szétesünk, vagy közelebb kerülünk Istenhez. Másodszor: létfontosságú, hogy mit mondunk: „Még ebben a helyzetben sem mondott Jób olyat, amivel vétkezett volna.”

Igen, tényleg nagyon szenvedett. És sok kérdése volt Istenhez, beleértve azokat is, melyekre nem kapott választ. Mégis, amikor megszólalt, ezt mondta: „De ő tudja, milyen úton járok: ha megvizsgál, kiderül, hogy arany vagyok. Szorosan járok a nyomában, az ő útján maradok, nem térek le róla. Ajkának parancsából nem engedek, keblembe zártam szája mondásait.” (Jób 23:10–12).

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."