Heti IGE bátorító üzenetIsmerni Isten akaratát, és örülni neki

Napi Ima14 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
20
Heti IGE bátorító üzenet Ismerni Isten akaratát, és örülni neki

Ismerni Isten akaratát, és örülni neki

„Jó az Úr azokhoz, akik benne reménykednek, akik hozzá folyamodnak.” (Jeremiás siralmai 3:25)

 

Ha mostanában küzdelmes a lelki életed, íme, három gondolat, amely segítségedre lesz.

Először is ismerd fel, hogy Isten akaratának végrehajtása nem könnyű!

Ellenséged, a Sátán nem ad fel semmit harc nélkül, és a szorongás az egyik titkos fegyvere. Ezért mondja a Biblia: „A jó cselekvésében pedig ne fáradjunk el, mert a maga idejében aratunk majd, ha meg nem lankadunk” (Galata 6:9). A győztesek nem feltétlenül képzettebbek vagy tehetségesebbek másoknál, csak állhatatosabbak. Kitartanak, és túljutnak azon a ponton, ahol mások feladják.

Másodszor: hidd el, hogy Isten azt akarja, hogy minden tekintetben jól légy!

Te egy tökéletes Isten gyermeke vagy, viselkedj is így! Veled kötött szövetsége örökre szól, ezért gondolkodj így! Isten arra vágyik, hogy jól légy, és annak örül, ha minden tekintetben jól vagy, ezért élj így! János apostol ezt írta: „Kívánom, hogy mindenben olyan jó dolgod legyen, és olyan egészséges légy, amilyen jó dolga van a lelkednek” (3János 2).

Harmadszor, hit által nyújtsd ki a kezed azért, amit Isten ígért neked!

A betegség olyan, mint egy tolvaj. Elrabolhatja a szeretteiddel töltendő idődet, a pénzedet, amit céljaid elérésére lehetne használni, és energiádat, amelyre szükség lenne Isten életedre vonatkozó tervének megvalósításához. Ézsaiás így prófétált a Messiásról: „A mi betegségeinket viselte, a mi fájdalmainkat hordozta (…) az ő sebei árán gyógyultunk meg” (Ézsaiás 53:4–5). A kereszten Jézus mindent megvásárolt, amire szükséged van.

Ezért kérd el ma hittel, mert, ahogy a Szentírás mondja: „Jó az Úr azokhoz, akik benne reménykednek, akik hozzá folyamodnak.”

 

"A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."