Napi Ige és Gondolat A belefáradt keresők csendje és örömeKedd

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
28
Napi Ige és Gondolat A belefáradt keresők csendje és öröme Kedd
A belefáradt keresők csendje és öröme
„Te pedig most állj meg, hadd mondjam el neked az Isten igéjét!” (1Sám 9,27b)
Saul és egy legénye keresik Kisnek elveszett szamarait. Mindenki keres valamit: jólétet, boldogságot, békességet, mások pedig vígasztalódást. A legfontosabb, hogy Isten akaratának keresői legyünk!
Isten felhasználja az állatok elkóborgását arra, hogy a jövendő király megszemlélje azt az országot, amelyen neki uralkodnia kell. Véletlennek tűnő mindez, s mégsem az. „Te pedig állj meg!” - szól az Ige felénk is. Jó nekünk Istenre figyelni, s az irányt és a célt észrevenni.
Belefáradtak már a keresésbe. Te is belefáradt, leterhelt lettél? Várj, figyelj, vizsgálódj! Nincs megállásod, csak rohansz, rohansz!? Áll meg, Isten lehet valami mást akar! Kérdezd Őt: Mi a terved ezzel velem? Ő útbaigazíthat.
A próféta nem a maga gondolatait akarja elmondani, hanem az Isten beszédét. Sámuel elé Isten hozta ezt a hirtelennövésű, jóarcú, szép fiút, Sault. A belefáradt keresők mikor fordulnak a prófétához, s mi mikor folyamodunk Istenhez? Utoljára? Isten sokszor került utolsó helyre. Utolsó lehetőségként fordultál csak Hozzá?
Saul lelkiismeretét ebben egy egyszerű szolga ébresztgeti fel. A szolga adja azt a negyed-siklust is, az áldozatra szánt adományt, de mi ez ahhoz képest, amit Saulnak Isten készül adni!? Megállva, lecsendesedve ilyen megajándékozott emberek lehetünk mi is.
Saul nehezen kapcsol, nehezen érti, mit akar Isten. Rohan, keres, belefárad – de Istennek terve van vele. Terve van veled is. Útitársakat, szolgatársakat rendelt az Úr melléd is, vagy téged küld ilyen útbaigazító szolgatársul. Bolyongó kereséseid közben Isten már rég keres téged, hogy te Rá találhass. (Sebestyén László Ede, Köröstárkány)
*****************************************************
Imádság:
Köszönöm Istenem, hogy bolyongó, belefáradt életemmel neked még terved van. Sokféle sikertelenségeim közepette is szeretnék szavadra figyelni. Köszönöm Úr Jézus, Főprófétám, hogy Melletted, Benned békességre, örömre juthatok. Ámen.
***************************************************************
A nap gondolata:
„Útaid, Uram, mutasd meg, hogy el ne tévelyedjem, Te ösvényidre taníts meg, miken intézd menésem.” (Szenczi Molnár Albert – 25.zsoltár, 2.szakaszából)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."