Napi Ige és Gondolat Áldássá lennipéntek

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
30
Napi Ige és Gondolat Áldássá lenni péntek
Áldássá lenni
„Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek.” (Máté ev. 5,13)
Nem szükséges bizonygatni, hogy a só milyen nélkülözhetetlen dolog az életünkben. Benne van a legegyszerűbb táplálékban, mint pl. a kenyér, de nélkülözhetetlen a legfenségesebb fogásokban is. Megtalálható a legszerényebb háztartásban éppen úgy, mint nagy méltóságok konyháiban.
Urunk szavai öntudatra ébresztenek: „Ti vagytok a föld sója.” A sónak azt a sajátosságát emeli ki, hogy semmivel nem helyettesíthető. Míg pl. a cukor helyett használhatunk mézet, gyümölcsök levét édesítésre, addig a sónak – a szó szoros értelmében – nincs párja. Lehet a készülő ételbe tenni akármilyen drága fűszert – a sót, ezt az olcsó ízesítőt semmi nem pótolja. Márpedig só nélkül a legpompásabb étel is élvezhetetlen. – Urunk értésünkre akarja adni, hogy a mi rendeltetésünk nem a csillogás, a drágaság, a különlegesség, a kitűnés a környezetünkből, hanem annak a kisebb vagy nagyobb közösségnek, ahová állított bennünket, ahol megbízást adott nekünk, annak az elfogadása, szeretése, segítése – egyszóval szolgálata. A magunk helyén – ilyen értelemben – pótolhatatlanok vagyunk.
Sokszor elbátortalanodunk szolgálatunkban, mert úgy véljük, hogy oly kevés, amit tehetünk: hangunk elvész a világ hangzavarában; egymagunk vagyunk sokakkal szemben; nincs átütő ereje Jézusba vetett hitünk megvallásának. – De gondoljuk meg: egy csipetnyi só egy egész tál ételt képes ízletessé tenni. – Egy hitből fakadó szó balzsamot adhat egy fájó sebre. Egy mégoly bátortalan kiállás valaki mellett, bátorságot önthet annak lelkébe. Egy kinyújtott kéz megadhatja azt a segítséget, ami még éppen hiányzik ahhoz, hogy valaki el ne süllyedjen. Urunk szavai is biztatnak: „Aki pedig csak egyetlen pohár friss vizet ad inni egynek e kicsinyek közül, mert az tanítvány: bizony mondom nektek, semmiképpen sem fogja elveszteni jutalmát.” (Máté 10,42)
Az is elkeseríthet, ha azt érezzük, hogy nincs visszhangja szolgálatunknak. Talán észre sem vesznek, meg sem köszönik, nem is viszonozzák. – De hiszen a só sem önmagáért van, hanem azért, hogy feloldódjon az ételben. Mi is „oldódjunk fel”, feledkezzünk meg magunkról! Senki nem a sót dicséri meg, hanem az ételt. Ha tehettünk valamit, ha jobbá, boldogabbá lett akárcsak egy valaki is, ez legyen a mi jutalmunk. Ne bánkódjunk amiatt, hogy nem vagyunk „kiemelve”, külön megemlítve. Csak az elsózott, s emiatt élvezhetetlen étel esetében kerül szóba a só, de ekkor már nem dicsérik, hanem kellemetlennek tartják túltengő, minden mást elnyomó íze miatt.
Szerényen, de mégis eltökélten legyünk azok, aminek elhívott bennünket Urunk: a föld, a világ, az élet sója. „Mert a teremtett világ – ha nem is tudja, ha nem is vallja be – sóvárogva várja Isten fiainak megjelenését.” (Róma 8,19)
(Lázár Péterné, Berettyóújfalu)
***************
Imádság:
Urunk! Köszönjük, hogy emlékeztetsz bennünket rendeltetésünkre. Szeretnénk Neked, elhívásodnak megfelelni. Bátoríts bennünket kishitűségünkben, félelmeinkben. Add, hogy teljes szívünkből keressük, mi jót tehetünk szeretteinkért, felebarátainkért. Köszönjük, hogy Te szeretted ezt a világot és életedet adtad érte. Add, hogy mi is mindig ezzel a szeretettel tekintsünk rá. Ámen.
***************
A nap gondolata:
„Áldássá tesz szent kezed, Szüntelen erősítesz; „Te vagy a föld sója!” Így küldesz az útra. Áldássá tesz szent kezed.” (keresztyén ifjúsági ének)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."