Napi Ige és Gondolat HűségSzombat

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
27
Napi Ige és Gondolat Hűség Szombat
Hűség
„Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját.” (Jelenések könyve 2,10b)
Sajnos olyan világban élünk, ahol lassan bolondnak nézik azt, aki hűséget fogad egy barátnak vagy még inkább egy társnak, nemhogy egy láthatatlan Istennek... Ehhez képest milyen a mi Istenünk? Hűséges. És milyen az ő hűsége? Tökéletes. Számos helyen olvashatunk erről a Bibliában. Isten hűsége rendíthetetlenül sziklaszilárd, szavát nem vonja vissza, beteljesíti ígéreteit, és ráadásul még akkor is kitart mellettünk, amikor mi olyan nagyon hűtlenek vagyunk Hozzá és a Neki vagy Előtte tett ígéreteinkhez.
Éppen ezért, ha ebbe belegondolunk, és meglátjuk azt, hogy Ő a mi csodálatos megtartó Istenünk, nem is fogalmazódhat meg bennünk más, mint hogy mi is hűségesek akarunk lenni Hozzá. Keresztelők alkalmával, amikor a keresztelendő fejére teszem a kezem, és Isten áldását kérem rá, a fenti igét szoktam mondani: „Légy hű mindhalálig…” És ezt nem azért teszem, hogy valami félelmetes, elérhetetlen célt tűzzek ki eléjük, hanem pontosan azért, mert a hívő ember élete ilyen. Hűségesek vagyunk Hozzá, mert tudjuk, hogy ez a legjobb, amit tehetünk. Hűségre törekedni nem azt jelenti, hogy soha nem hibázunk, hanem azt, hogy Isten jelenlétében élünk, teljesen és egyértelműen felvállaljuk, hogy az Övéi vagyunk, és elkötelezzük magunkat mellette, mert egész egyszerűen nem tehetünk mást, mivel ez az egyetlen célravezető járható út a számunkra.
S hogy honnan tudjuk mindezt? Onnan, hogy a mi hűséges Istenünk egykor megelégelte azt, hogy embereknek csak nagyon kevés százaléka ismeri az Ő szent igéjét, és adott nekünk Luther Mártont és Kálvin Jánost, Károli Gáspárt, és még sorolhatnánk a reformáció nagyjait, akiken keresztül lehetővé tette, hogy a Bibliát olvashassa bárki, aki szeretné. És így mi már abban a csodálatos helyzetben vagyunk, hogy mi is bármikor elővehetjük drága szent könyvünket, belelapozhatunk, felüdíthetjük lelkünket, bátorságot és bizonyságot meríthetünk belőle, a mi Urunk szent Igéjéből. Istenünk az Ő hozzánk való hűségéről biztosít bennünket, és arra buzdít, hogy ne egy feledésbe merülő fogalom legyen ez a mi életünkben, hanem legyen igazi, isteni tartalommal megtöltött szó számunkra a HŰSÉG.
(Fodor-Csipes Anikó, Tiszaszentimre)
**************************
Imádság:
Hozzád mindig hűséges szívvel áldj meg, kérlek, Uram! Ámen
*************************
A nap gondolata:
„Hűtlen szívem vezesd immár jóra,
harcos eszem csábítsd nyugovóra.” (Berczeli Anzelm Károly)
Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."