Napi igeJudit és Xénia, valamint Péter napja

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Júl
30

Aki bízik az Úrban, azt ő szeretettel veszi körül. (Zsolt 32,10b(külső hivatkozás))

A reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adott Szentlélek által. (Róm 5,5(külső hivatkozás))

Olvasmányok: 1Pt 3,8–17(külső hivatkozás) és ApCsel 26,24–32(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

Bűnbánatról és bűnbocsánatról szól ez a zsoltár, amely így kezdődik: „Boldog, akinek hűtlensége megbocsáttatott, vétke eltöröltetett.” (Zsolt 32,1b)
Isten irgalommal hajol le az emberhez, mert látja elesettségét. Látja, hogy mennyire sóvárog a rendezett élet, a bűnbocsánat után. Ezt egyedül csak ő tudja megteremteni számunkra. Ő végtelen szeretettel szereti az embert, hiszen ő maga a Szeretet (1Jn 4,8). Az ő irgalma és szeretete nélkül elvesznénk. Kegyelmes szeretete mindenkire kiárad, akár tudomást vesz róla az ember, akár nem.
Milyen boldog az az ember, aki tudatában van annak, hogy a teremtő és megtartó, gondviselő Isten szereti őt! Az ő szeretete minden más szeretetnél fontosabb nekünk, mert ő sohasem lesz hűtlen hozzánk. Boldog ember az, aki az életét és mindenét az ő szeretetében tudja. Neki köszönhetjük azt, hogy egyáltalán létezünk. Életünket, testünket és lelkünket egyaránt tőle kaptuk. Ő azt várja tőlünk, hogy viszontszeressük. Istent könnyű szeretni, mert ő végtelenül jó, és csak a javunkat, békességünket, boldogságunkat akarja. Akkor is tud rólunk, akkor is velünk van, ha mi ezt nem érzékeljük. Ha bízunk benne, szeretettel vesz körül minket. Bízzunk a megbocsátó, múltat lezáró Isten jövőnket boldoggá formáló akaratában!

*

„Forduljon feléd Isten szerető tekintete, vegyen szállást szívedben új öröm innen és túl a határon, a határaidon erősítsen a bizonyosság: Isten, a határtalan Jóság melletted áll.” (Varga Gyöngyi)

Szerző: Sztankó Gyöngyi

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."