Napi igeSzabina napja

Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

Okt
27

Hirdessétek velem az Úr nagyságát, magasztaljuk együtt az ő nevét! (Zsolt 34,4(külső hivatkozás))

Mert Istennek minden ígéretére [Jézus Krisztusban] van az igen, és ezért általa mondunk áment, Isten dicsőségére. (2Kor 1,20(külső hivatkozás))

Olvasmányok: 1Móz 13,5–12(13–18)(külső hivatkozás) és Lk 14,1–6(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

„Ígéretekkel tele van a padlás” – mondjuk sokszor szemrehányóan társnak vagy gyermeknek egy-egy csalódás után. Bőven vannak rossz tapasztalataink. „Ígérem, hogy legközelebb másképpen teszem”; „Meg fogok változni” – ezek a mondatok és szándékok nagyon hamar elszállnak. A közéletből is gyűjtjük a rossz tapasztalatokat, mert a szép ígéretek olyan könnyen eltűnnek. S ha mégis emlékezünk, vagy emlékeztetünk valakit egy-egy ígéretére, csak a magyarázatok, magyarázkodások és újabb ígéretek sorjáznak.
Isten ígéretei azonban nem szállnak el a semmibe. Egészen sziklaszilárdak és biztosak számunkra. Mindazok az ígéretek, amelyek keresztelésünkkor és az életünk folyamán érkeznek hozzánk Istentől, beteljesedtek. Jézus Krisztusban igenné váltak a mondatok: „Én nem feledkezem el rólad”, „nem hagylak el”, „bízzatok, ne féljetek”.
Mi, emberek nehezen mondjuk ki az igent valakire. Nem könnyű kimondani még a boldogító igent sem egy életre, a hibák és küzdelmek esélyével együtt. Isten igent mondott ránk, amikor egyszülött Fia életét értünk adta. Ez az igen az életünk alapja lehet, amelyre rámondhatjuk az áment. Igen, Atyám, úgy legyen! Legyen meg a te akaratod, vezesd az életem! Ragyogjon át dicsőséged az én töredékes és esendő életemen!

*

Istenem! Félek az ígéretektől, amelyek nem teljesülnek, mert csak fájdalmat okoznak. Félek a meggondolatlan szavaktól, amelyek üres érzelmeket igyekeznek palástolni. Kérlek, add a szavaimnak és az életemnek azt a tisztaságot és egyenességet, amelyet szent Fiad tanított nekem. Lelked vezessen, hogy legyen bátorságom és bölcsességem a megfelelő időben az igent és a nemet kimondani. Ámen.

Szerző: Péterné Benedek Ágnes

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."