Napi igeVirgil, valamint Virgília napja

Napi Ima3 imádkozás /layout/img/logo.png

Nov
27
Napi ige Virgil, valamint Virgília napja

Tégy csodát híveddel, mert te megszabadítod azokat, akik jobbodhoz menekülnek támadóik elől. (Zsolt 17,7(külső hivatkozás))

A békesség Istene szenteljen meg titeket teljesen, és őrizze meg a ti lelketeket, elméteket és testeteket teljes épségben, feddhetetlenül a mi Urunk Jézus Krisztus eljövetelére. (1Thessz 5,23(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Jel 21,10–14.21–27(külső hivatkozás) és 2Thessz 3,6–18(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

„Nincsenek csodák” – mondta Laci bácsi anno, és újra átbogarászta a zárszámadást, meg is találva a hibát. Ez a mondat persze egy más, ismert gondolkodási kultúrából indul.
A zsoltáros szeretné, ha Isten csodát tenne vele. Tudja, hogy a csoda nem valami misztikus dolog, hanem Isten munkája. Vagy akarok róla tudni, vagy nem. Ő a szabadítást nevezi annak. És van az a perc, amikor úgy érezzük, itt már csak a csoda segíthet.
Nincs hatalmam a másik felett. Nem is kell, hogy legyen, de hányszor éljük át egy félreértés tisztázásakor vagy egy bocsánatkérés után, hogy a kapcsolat helyreállása valami titkos, csodás esemény! Valaki megszelídítette azt a másikat nekem, hogy valóban megbocsásson, vagy engem neki, és a szavakon túl valódi béke köszönthetett be közöttünk. Én nem tudtam volna ezt elérni. Ellenségnek tartottam, támadónak, pedig csak tehetetlenekké váltunk egymás mellett egy „pillanatra”, és nem értettük meg egymást. Vagy egy más kezelhetetlennek tűnő helyzetben futottam Uramhoz egészen a „legyen meg a te akaratodig”, és azután jött a békesség. Ez Isten munkája. Jó dolog erre vágyni és ezt kívánni, ahogy Pál apostol írta ebben az áldó mondatban. A talán már régen vágyott változás, amelyre sohasem volt elég erőm, az ő jelenlétében megtörténik. Az üdvösség az Üdvözítő munkája bennem.

*

Úr Jézus, tégy csodát az én életemben is! Add, hogy tudjak valóban megbocsátani, add, hogy nekem is valóban megbocsássanak. Add, hogy tanuljak a hibáimból, add, hogy be tudjam fogadni a számomra nehéz embereket is. Tudom, hogy veled együtt ez megtörténhet. Te szelídíts meg engem! Ámen.

Szerző: Füke Szabolcs

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."