Napi igeZoltán, valamint Szidónia napja

Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

Jún
23

Ezért téged áldalak, amíg élek, nevedet imádva emelem föl kezem. (Zsolt 63,5(külső hivatkozás))

Adjatok hálát az Atyának, aki alkalmassá tett titeket arra, hogy a szentek örökségében, a világosságban részesüljetek. (Kol 1,12(külső hivatkozás))

Olvasmányok: Mik 7,7–9.18–20(külső hivatkozás) és ApCsel 12,1–25(külső hivatkozás)

 

Lelki útravaló a mai napra

A hála lehet az egyik legnagyobb boldogságforrásunk. Az, ahogyan a hálaérzésünket összeszedjük és átadjuk, az egyik legnagyobb erőforrásunk. Hálát adni nem más, mint önmagunkat adni. Egy olyan mély lelki folyamat, amelyben összegezhetem a velem történt pozitív folyamatokat és történéseket, és rádöbbenhetek, hogy ezek valamely külső forrásból erednek: Istentől.
A hálában megjelenik az értünk cselekvő, értünk erőfeszítéseket tévő Isten kézzelfogható jelenléte. Nem pusztán visszaemlékszem a régi időkre, nem a múltba révedek, hanem a mostban tapasztalom meg életem pozitív aspektusait. S ez boldogsággal tölt el, megtölti, kitölti életem hézagait, hiányait. Ebben a kapcsolatban megélhetem, hogy „alkalmas” vagyok. Alkalmas, tehát szerethető, értékes.

*

Urunk, olyan nehezen tudjuk észrevenni, hogy gyengék, esetlenek vagyunk. Légy segítségünkre, hogy ne áltassuk magunkat hazugságokkal, hiszen hozzád jöhetünk úgy, ahogy vagyunk.
Te vagy, Urunk, a jóság forrása. Üdíts fel Lelkeddel minket, akik tisztulni vágyunk. Add, hogy életünkből élet, hitünkből hit, imádságunkból imádság, szeretetünkből szeretet fakadjon. Ámen.


Szerző: Czöndör István

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."