Ruiz Szent Lőrinc és társai vértanúk (1633-1637)

Napi Ima7 imádkozás /layout/img/logo.png

Szep
28
Ruiz Szent Lőrinc  és társai vértanúk (1633-1637)

Történetük

+ 1633 és 1637 között tizenhat keresztényt öltek meg Japánban, Nagasakiban.

+ Az a csoport, amely domonkos papokat és testvéreket, valamint domonkos harmadrendieket is magába foglalt, az evangélium terjesztésén fáradozott a Fülöp-szigeteken, Formosában és Japánban.

+ A meggyilkoltak között volt a filippínó férj és apa, Ruiz Szent Lőrinc. Ő lett az első filippínó szent az Egyházban.

+ Ruiz Szent Lőrincet és társait 1987-ben avatták szentté.

Lelki bónusz

2012-ben XVI. Benedek pápa szentté avatott egy másik filippínó laikust és mártírt, Szent Pedro Calungsodot. Pedro missziós katekétaként szolgált Guamon, és 1672-ben meggyilkolták, mert megpróbálta megvédeni boldog Diego Luis San Vitores papot.

Imádságra és elmélkedésre

„Tizenhat férfi és nő tanúskodott hősi szenvedései és halála által a Krisztusban való üdvösség üzenetében való hitéről, amelyet az apostolok idejétől fogva nemzedékről nemzedékre hirdettek. Szenvedéseikben Jézus iránti szeretetük és az Ő követése teljesedett be, és így Jézussal, az egyedüli közvetítővel való szentségi egységük tökéletessé vált.”
- Szent II. János Pál pápa

Imádság

Urunk, Istenünk, add meg nekünk is Ruiz Szent Lőrinc és tizenöt társának béketűrését és állhatatosságát, amelyet szolgálatodban és az emberszeretetben tanúsítottak, hiszen boldogok a te országodban, akik üldözést szenvednek az igazságért. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön-örökké. Ámen

Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
Ezt az imát még nem imádkoztad el!

További imák

Küldetésünk

Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."