38899 ima található a honlapon, összesen 66811 imádkozás. Regisztrálj, majd kattints és imádkozz!

  Egyéb kategóriák

  Heti IGE, bátorító üzenet

  Heti IGE, bátorító üzenet
  Hetente frissül

  Heti IGE bátorító üzenet

  A szerző Bob Gass, aki Észak-Írországban született és nevelkedett. Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.

  A szerzőt, Bob Gass-t, aki Észak-Írországban született és nevelkedett, Neil fivérével és Ruth nővérével együtt komoly keresztyén nevelésben részesítette megözvegyült édesanyja. Bob még csak tizenhárom éves volt, amikor édesapja meghalt.
  Bob inspirációja jórészt több, mint negyven éves keresztyén vezetői tapasztalatából, valamint az édesanyja által belenevelt bibliai alapelvekből és Isten szerinti értékrendből fakad. 1992-ben ragadott tollat, és kezdte el lejegyezni ezeket a sugallatokat. 1993-ban elkezdte küldözgetni a másolatokat barátainak és támogatóinak az Egyesült Államokban, ahol tizennyolc éves kora óta él.
   
  Ezek az ihletett írások annyira népszerűnek bizonyultak, hogy Bobot egészen megdöbbentették a visszajelzések.
  Minthogy Bobnak szívügye volt a keresztyén rádió az Egyesült Királyságban, felajánlotta Gareth Littler-nek (a UCB korábbi vezérigazgatójának) az általa írt elmélkedéseket, hogy azok révén bátorítsa a keresztyéneket a UCB rádió támogatására. Az ismert mondás szavaival élve: „a többi történelem”!
  Így aztán egy bátor hitbeli lépéssel 1994. áprilisában útjára bocsátottuk ezt a Mai Ige (The Word For You Today) néven ismertté lett sikeres áhítatos könyvecskét, melyet kezdetben 3.500 példányban terjesztettünk az Egyesült Királyságon belüli támogatóink körében.
  Mostanra már egymillió példányt olvasnak naponta, nem csupán a támogatóink, hanem kórházi betegek, rabok és otthonokban lakók szerte az Egyesült Királyságban és Írországban.
   
  Nap, mint nap telefonhívások és levelek tanúsítják, milyen ösztönzőek ezek az egyszerű, mégis erőteljes napi olvasmányok, és emberek életét változtatják meg.
  Ámulattal láttuk az évek során, hogy milyen sok ember jutott Krisztusban való hitre egyszerűen csak a Mai Ige olvasása által.
  Bob a következőt mondja: „Ez az áhítat a motor berúgása hideg reggeleken, amikor nincs kedved olvasni a Bibliádat, vagy egy kicsit száraznak találod – ilyenkor egy jó kis ösztönző befecskendezésre van szükséged. Ezt kívánom nyújtani olvasóinknak – valami olyat, ami a gondolataikat Isten jóságára összpontosítja”.
  Ezeket az áhítatokat olvasva reggelenként emberek tízezreinek az élete változott meg.
   

  Magyar nyelvre egy baptista lelkipásztor, Nemes Nándor kezdte el fordítani Bob Gass elmélkedéseit, melyek nagy hatást tettek rá. Először saját gyülekezeteiben, majd egy keresztyén alapítvány, a SEER Romania segítségével országszerte is igyekezett minél többekhez eljuttatni ezeket az elmélkedéseket, melyekre egyre nagyobb igény mutatkozott. Magyarországon is egyre több életet változtat meg az Isten dicsőségére!

  Heti IGE bátorító üzenetNehéz eset a főnököd?

  Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

  Máj
  08
  Heti IGE bátorító üzenet Nehéz eset a főnököd?

  Nehéz eset a főnököd?

  „Jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak, és nem mint embereknek” (Efezus 6:7)

  Ha azt hiszed, nehéz kijönni a főnököddel, képzeld el, milyen lehetett Dávid főnökének, Saulnak dolgozni! Minél inkább segíteni akart neki Dávid, Saul annál inkább meg akarta ölni. Mit tett hát Dávid? Minden alkalommal, amikor főnöke dühös féltékenységében lándzsát dobott felé, Dávid elhajolt a fegyver elől és folytatta a szolgálatot.

  Miért?

  1) Mert Dávid tudta, hogy Isten királynak hívta el őt, és hol lehetne jobban megtanulni az uralkodás mikéntjét, mint Saul palotájában? Az igazság az, hogy néha többet tanulhatunk a hibáinkból és kudarcainkból, mint a sikeres eredményeinkből. Ezért Dávid lehúzta a fejét, és ott maradt tanulni és növekedni.

  2) Dávid felismerte, hogy mivel Sault Isten hívta el királynak, ezért Isten dolga, hogy elmozdítsa őt a trónról, nem embereké. Nehéz volt megállnia, hogy ne ő lépjen? Igen. De Dávid megértette, hogy ahogy mi bánunk a bajban lévő emberekkel, Isten is úgy fog bánni velünk, amikor mi vagyunk bajban. Márpedig élete során Dávid elég sokszor került bajba, amikor nagyon is szüksége volt Isten irgalmára!

  Pál ezt írja: „jóakarattal szolgáljatok, mint az Úrnak, és nem mint embereknek” (Efezus 6:7). Zúgolódás és panaszkodás helyett dolgozz kiválóan, és imádkozz, hogy Isten tetszésére lehess! Ne feledd: „olyan az Úr kezében a király szíve, mint a patak vize: arra vezeti, amerre akarja” (Példabeszédek 21:1).

  Mivel Dávid becsületesen és nagylelkűen szolgált egy rémes főnöknek, Isten őt tette főnökké! Ha munkáddal Istent dicsőíted, ő is megdicsőít téged.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetHol van Isten, amikor szenvedünk?

  Napi Ima19 imádkozás /layout/img/logo.png

  Máj
  01
  Heti IGE bátorító üzenet Hol van Isten, amikor szenvedünk?

  Hol van Isten, amikor szenvedünk?

  „Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk.” (Jób 2:10)

  Ha megkérdezhetnél valamit Istentől, és garantáltan választ kapnál, mit kérdeznél?

  Amikor George Barna, közvélemény-kutató feltette ezt a kérdést az Egyesült Államokban, a leggyakoribb válasz ez volt: „Miért van fájdalom és szenvedés a világban?”

  A rövid válasz ez: Krisztus először azért jött el, hogy megmentsen minket a bűn büntetésétől; másodszor azért jön el, hogy megmentsen a bűn jelenlététől, és helyreállítsa az elveszett paradicsomot.

  A szenvedést a bűn jelenléte okozza, tehát csak akkor fog eltűnni, amikor nem lesz többé bűn. Ezért van az, hogy életünk során valamikor fájdalom és szenvedés fog érni minket.

  Jób istenfélő és jó ember volt, tragikus módon mégis mind a tíz gyermeke meghalt egyetlen napon. „A felesége ezt mondta neki: Még most is ragaszkodsz ahhoz, hogy feddhetetlen maradj? Átkozd meg Istent, és halj meg! De ő így felelt neki: Úgy beszélsz te is, ahogyan a bolondok szoktak beszélni! Ha a jót elfogadtuk Istentől, a rosszat is el kell fogadnunk. Még ebben a helyzetben sem mondott Jób olyat, amivel vétkezett volna.” (Jób 2:9–10).

  Figyelj meg két dolgot a csapásokkal kapcsolatban.

  Először: a becsület ellentéte az összeomlás; vagy szétesünk, vagy közelebb kerülünk Istenhez. Másodszor: létfontosságú, hogy mit mondunk: „Még ebben a helyzetben sem mondott Jób olyat, amivel vétkezett volna.”

  Igen, tényleg nagyon szenvedett. És sok kérdése volt Istenhez, beleértve azokat is, melyekre nem kapott választ. Mégis, amikor megszólalt, ezt mondta: „De ő tudja, milyen úton járok: ha megvizsgál, kiderül, hogy arany vagyok. Szorosan járok a nyomában, az ő útján maradok, nem térek le róla. Ajkának parancsából nem engedek, keblembe zártam szája mondásait.” (Jób 23:10–12).

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetHallgasd meg, fontold meg, engedelmeskedj!

  Napi Ima12 imádkozás /layout/img/logo.png

  Ápr
  24
  Heti IGE bátorító üzenet Hallgasd meg, fontold meg, engedelmeskedj!

  Hallgasd meg, fontold meg, engedelmeskedj!

  „A testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők” (Róma 12:10)

  1986 nyarán összeütközött két szovjet hajó a Fekete-tengeren. Több száz utast nyelt el örökre a tenger. A katasztrófa hírét súlyosbította, amikor egy vizsgálat feltárta a baleset okát. Nem valamilyen technikai probléma volt, például a radar meghibásodása, vagy akár a sűrű köd – hanem az emberi makacsság. Mindkét kapitány tisztában volt a másik hajó jelenlétével, és mindketten kitérhettek volna a másik útjából. A hírek tanúsága szerint azonban egyik kapitány sem akart utat engedni a másiknak, mert ahhoz mindketten túl büszkék voltak. Mire észhez tértek, már késő volt.

  Ha makacs, önfejű, mindent keresztülvinni akaró ember vagy, akkor gondold végig, amit most olvastál! Mit nyersz azzal, ha egy vitában győzöl, de ártasz a kapcsolatnak vagy el is veszíted azt? Ha kiharcolod az igazadat, de elveszíted a kapcsolatot, akkor mindenestől a veszteség rovatba kerülsz.

  A mai üzenet tehát ez számodra:

  „A testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek, a tiszteletadásban egymást megelőzők (…) Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. A tisztességre legyen gondotok minden ember előtt. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Ne álljatok bosszút önmagatokért, szeretteim, hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva: »Enyém a bosszúállás, én megfizetek« – így szól az Úr. (…) Ne győzzön le téged a rossz, hanem te győzd le a jóval a rosszat.” (Róma 12:10,16–19,21).

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetMi a terved az életben?

  Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

  Ápr
  17
  Heti IGE bátorító üzenet Mi a terved az életben?

  Mi a terved az életben?

  „A szorgalmasnak a tervei csak hasznot hoznak, de mindenki, aki elsieti a dolgát, csak ínségbe jut.” (Példabeszédek 21:5)

  Ha nincs terved, akkor az élet csak úgy „megtörténik” veled. Vannak, akik csak egyik napról a másikra élnek. Felébredünk, elkészítjük a tennivalók listáját és belevetjük magunkat a feladatokba.

  Vannak, akik hétről hétre terveznek. Átnézzük a naptár e heti részét, ellenőrizzük a fontos időpontokat, felülvizsgáljuk céljainkat, aztán munkához látunk.

  John Maxwell vezetési tanácsadó írja: „Minden hónap elején fél napot arra fordítok, hogy a következő negyven napomat átgondoljam. A negyven napra tervezés nekem jobban bevált, mint a harminc napra. Így már a következő hónapra is átugrom, és nem ér meglepetés. Azzal kezdem, hogy átnézem a beütemezett utazásokat, és eltervezem a családi programokat. Aztán átnézem, milyen projekteket, előadásokat és más célokat akarok elvégezni a következő öt-hat hét alatt. Aztán elkülönítek napokat és időszakokat a gondolkodásra, az írásra, a munkára, találkozókra stb. Kijelölök időt a szórakozásra is, például egy színházi előadás vagy egy meccs megnézésére, vagy golfozásra. Kisebb időszakokat elkülönítek az előre nem látható helyzetek kompenzálására. Mire végzek, csaknem mindent meg tudok mondani órára pontosan, amit a következő hetekben teszek. Ez az egyik oka annak, hogy olyan sok mindent tudtam elérni.”

  Lehet, hogy túlságosan nagy teherként nehezedik rád negyven napra előre tervezni, ezért kezdd csak annyival, hogy a napodat eltervezed! Aztán célozz meg egy hetet, majd egy hónapot, tervezz akár egy évre előre!

  Ha Istentől kérsz tanácsot a tervezéshez, ő megmutatja, melyik úton járj (ld. Példabeszédek 3:6).

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetA mindent leküzdő hozzáállás

  Napi Ima29 imádkozás /layout/img/logo.png

  Ápr
  10
  Heti IGE bátorító üzenet A mindent leküzdő hozzáállás

  A mindent leküzdő hozzáállás

  „Titeket pedig Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre (…) Ezen örvendeztek…” (1Péter 1:5–6)

  Victor és Mildred Goertzel 1962-ben végezték a kiválóság bölcsőjének nevezett híres kutatásukat, melyben több mint 400 sikeres ember családi hátterét vizsgálták. Azt keresték, hogy milyen kora gyermekkori tapasztalatok járultak hozzá ahhoz a rendkívüli teljesítményhez, melyet ezek az emberek elértek.

  Kutatásukba bevontak olyan embereket, mint például Einstein, és még sok más híres és csodált embert. Az ő hátterük valami nagyon érdekes dolgot bizonyított. Háromnegyedüknek nehéz gyermekkora volt, nélkülözésben éltek, kettészakadt családokban vagy bántalmazó szülők gyermekeként. Egynegyedük valamilyen testi fogyatékkal élt. Azoknak a legtöbbje, akik híres írók lettek, végignézték, hogy szüleik egyik krízisből a másikba keveredtek. A kutatás végén erre a következtetésre jutottak: a hátrányok kompenzálására való törekvés fontos tényező volt a személyes siker elérésében. Ezekben az emberekben egy dolog közös volt: a mindent leküzdő hozzáállás.

  „Az a győzelem, amely legyőzte a világot, a mi hitünk” (1János 5:4).

  Ha hiszel Istenben és önmagadban, akkor véghez tudsz vinni olyan dolgokat, melyeken magad is meglepődsz. Talán éppen a ma olyan rettenetesnek tűnő problémák indítanak el a holnapi nagyszerűség felé.

  A Biblia ezt így fogalmazza meg: „Titeket pedig Isten hatalma őriz hit által az üdvösségre (…) Ezen örvendeztek, noha most, mivel így kellett lennie, egy kissé megszomorodtatok különféle kísértések között, hogy a ti megpróbált hitetek, amely sokkal értékesebb a veszendő, de tűzben kipróbált aranynál, Jézus Krisztus megjelenésekor méltónak bizonyuljon a dicséretre, a dicsőségre és a tisztességre” (1Péter 1:5–7).

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetA kereszt jelentősége

  Napi Ima27 imádkozás /layout/img/logo.png

  Ápr
  03
  Heti IGE bátorító üzenet A kereszt jelentősége

  A kereszt jelentősége (3)

  „Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek, de nekünk, akik üdvözülünk, Istennek ereje.” (1Korinthus 1:18)

  Az, hogy Isten meghalt a kereszten a bűneinkért, egyesek számára „bolondságnak” tűnhet. Az ő gondolkodásmódjuk ez: „ha nem tudom felfogni, akkor nem fogadom el.” Pedig ebben tévednek.

  Az üdvösség felfoghatatlan, egyedül hit által fogadhatjuk el. „Ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába” (Máté 18:3). Csupán egyszerű, gyermeki hit kell, mellyel elfogadod Krisztus kereszten elvégzett munkáját.

  Egyszer egy diák egy dolgozatára egyest kapott. Felháborodottan mondta a tanárának, hogy nem ezt érdemelte. A professzor mosolyogva ezt válaszolta: „Egyetértek, de sajnos ennél kisebb jegy nincs.” Ez a véleménye Istennek is a mi bölcsességünkről: „e világ bölcsessége ugyanis bolondság Isten előtt” (1Korinthus 3:19).

  Egy ember az árvíz elől a háztetőre menekült, és így imádkozott: „Istenem, kérlek, ments meg!” Hamarosan arra jött egy csónak, és felajánlották neki, hogy biztonságos helyre viszik; ám ő tiltakozott: „Nem, Isten majd gondoskodik rólam!” A víz egyre emelkedett, már majdnem a derekáig ért. Hirtelen feltűnt egy helikopter a feje felett, és leengedtek neki egy kötéllétrát. „Ó, nem, köszönöm – mondta emberünk –, Isten majd gondoskodik rólam.” Nem sokkal ezután megfulladt. Amikor Isten előtt állt, azt kérdezte: „Miért nem mentettél meg?” „Küldtem érted egy csónakot, később pedig egy helikoptert is – felelte Isten. Mi mást akartál még?”

  A kereszten Isten mindent elvégzett, amire szükség volt a megváltásodhoz. Csupán annyit kell tenned, hogy bízol Krisztusban, és elfogadod az örök élet ajándékát.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetElőször a miértet kérdezd, aztán a hogyant!

  Napi Ima1 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  28
  Heti IGE bátorító üzenet Először a miértet kérdezd, aztán a hogyant!

  Először a miértet kérdezd, aztán a hogyant!

  „Saját szívük látomását hirdetik, nem azt, amit az Úr adott.” (Jeremiás 23:16)

  Eugene G. Grace, aki a Bethlehem Acélművek vezérigazgatója volt 1916-tól 1945-ig, ezt mondta: „Ezernyi mérnök van, akik meg tudnak tervezni hidakat, ki tudják számolni az igénybevételt és a feszültséget, ki tudják dolgozni a gépek specifikációit. De az igazán nagyszerű mérnök az, aki meg tudja mondani, hogy meg kell-e egyáltalán építeni a hidat vagy a gépet, és ha igen, akkor hol és mikor.”

  Ha először a miértre válaszolsz és csak aztán a hogyanra, az arra késztet, hogy elgondolkodj a valódi motivációidon és azon, honnan ered a látásod. Manapság sokat beszélnek a célokról, és ez jó dolog, mert a céltudatos élet sokkal kifizetődőbb, mint a népszerűség vagy a hatalom. De Istentől való célra van szükség! Mert sajnos vannak hamis próféták is. „Ezt mondja a Seregek Ura: Ne hallgassatok a próféták szavára, amikor prófétálnak nektek; bolonddá tesznek benneteket! Saját szívük látomását hirdetik, nem azt, amit az Úr adott.” (Jeremiás 23:16).

  Ha Isten a forrása a látásodnak, akkor ő lesz az erőforrás is hozzá. Ezért a legfontosabb kérdés nem az: „Mi a legjobb módszer ennek a megvalósítására?”, hanem ez: „Miért teszem ezt?”

  A végső értékelést Isten fogja adni az életedről és arról, hogy mire használtad azt. „Akkor mindenkinek a munkája nyilvánvalóvá lesz; és hogy kinek mit ér a munkája, azt a tűz fogja próbára tenni. Ha valakinek a munkája, amelyet ráépített, megmarad, jutalmat fog kapni; de ha valakinek a munkája megég, kárt vall.” (1Korinthus 3:13–15) Csak egy életünk van, és az gyorsan elmúlik, csak az marad meg, amit Krisztusért tettünk.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetSzükséged van a pihenésre!

  Napi Ima24 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  21
  Heti IGE bátorító üzenet Szükséged van a pihenésre!

  Szükséged van a pihenésre!

  „Szokása szerint bement szombaton a zsinagógába” (Lukács 4:16)

  Amikor valaki alkotói szabadságra* megy, ezt általában azért teszi, mert pihenésre és feltöltődésre van szüksége.

  Isten is így tett: „a hetedik napra elkészült Isten a maga alkotó munkájával, és megpihent a hetedik napon egész alkotó munkája után” (1Mózes 2:2).

  Nos, a Biblia azt mondja, hogy Isten „nem szunnyad és nem alszik” (ld. Zsoltárok 121:4), ha mégis pihent egy napot egy héten, akkor neked is pihenned kell!

  Régebben a családok együtt mentek templomba vasárnap délelőtt, aztán otthon együtt megebédeltek, majd a délutáni pihenés idején egymás társaságát élvezeték.

  Most a hétből hét nap pörgéssel telik, egyre csak rohanunk a kiégés, sőt, a korai halál felé. A tudósok szerint testünk úgy van felépítve, hogy szüksége van heti egy nap fizikai, érzelmi és lelki feltöltődésre ahhoz, hogy a lehető legjobban tudjon teljesíteni.

  Amikor Truett Cathy 1946-ban megnyitotta első éttermét, a The Dwarf House-t, vasárnaponként zárva tartott, és ez hagyománnyá lett a cégnél. Akkoriban ez elfogadott gyakorlat volt, de ma rendkívül szokatlan, különösen egy étteremláncnál. Ám az elkötelezett keresztyén Cathy nem ingott meg. A vasárnapi zárva tartás nem okozott neki veszteséget, sőt hatalmas hasznot hozott. Az egyik legnépszerűbb és legjövedelmezőbb élelmiszerláncot építette ki az Egyesült Államokban.

  Isten tudja, hogy a kiégéshez vezető leggyorsabb út, ha két végén égetjük a gyertyát. Ezért mondja a Biblia: „De a hetedik nap a te Istenednek, az Úrnak nyugalomnapja. Semmiféle munkát ne végezz azon se te, se fiad, se leányod, se szolgád, se szolgálóleányod, se állatod, se a kapuidon belül tartózkodó jövevény.” (2Mózes 20:10).

  Minden héten szükséged van a nyugalomnapra, vedd hát ki az egynapos alkotói szabadságot!

   

  * Angolul: sabbatical (a héber sabbat szóból ered); fél-egy éves fizetett vagy fizetetlen szabadságot jelent.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetMi terhel?

  Napi Ima16 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  14
  Heti IGE bátorító üzenet Mi terhel?

  Mi terhel?

  „Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát.” (Zsidók 12:1)

  Nemrégiben egy rádióadásban szó esett a Double Eagle II-ről, az első hőlégballonról, amely átkelt az Atlanti-óceán fölött. A nagyszerű járművet irányító férfiak elkaptak egy légáramlatot, amely átvitte őket az Atlanti-óceán fölött. Ám amikor már Írország partjainak közelébe értek, belekerültek egy vastag felhőrétegbe, és a ballon külső burkára jég kezdett ráfagyni. Emiatt veszítettek a magasságukból, hatezer méterről néhány óra alatt háromezer méterre süllyedtek. Mindent megtettek a ballon megmentéséért. Kidobálták a videókamerákat, az élelmiszeradagokat, még a kis siklórepülőt is, amit a leszállásnál akartak segítségül használni. Körülbelül 1200 méteres magasságban megadták a helyzetüket, aztán a rádiót is kidobták. Végül 900 méteres magasságban kijutottak a felhőből. A jég leolvadt a vászonról, és a nagyszerű ballon tovaszállt egészen Franciaországig.

  A Biblia azt mondja: ahhoz, hogy végig tudjuk futni az élet pályáját és nyerni tudjunk, meg kell szabadulnunk a felesleges terhektől. „Tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt.” A bűnöket, melyektől meg kell szabadulnunk, könnyebb felismerni, mint azokat a terheket, melyeket le kell tennünk.

  Miért? Mert a terhek gyakran jogosnak látszanak; beletartoznak ebbe a kötelezettségek, a nyomás, a felelősség, a határidők és a szövevényes helyzetek.

  Ma állj meg, és készíts leltárt arról, milyen terheket cipelsz! Szembe kell nézned mindezekkel, és meg kell kérdezned magadtól: „Isten adta ezt, hogy hordozzam, vagy más tette rám, netán én döntöttem úgy, hogy magamra veszem és cipelem?” Bármi is az, ami ma leterhel – tedd le!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetKeskeny úton

  Napi Ima14 imádkozás /layout/img/logo.png

  Márc
  05
  Heti IGE bátorító üzenet Keskeny úton

  Keskeny úton

  „Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz” (Máté 7:14)

  Életedben útkereszteződéshez értél. Lehetőségeid a következők:

  a) elindulsz jobbra vagy balra;
  b) előremégy, vagy visszafordulsz.

  Bizonyos, hogy Isten melyik irányt szánja neked: azt akarja, hogy menj előre! Ha kétségeid vannak ezzel kapcsolatban, akkor olvasd el a következő igéket, és elmélkedj rajtuk: „Bár először kicsiny voltál, végül igen naggyá leszel” (Jób 8:7).

  „Erőről erőre jutnak” (Zsoltárok 84:8 Károli).

  „Az igazak ösvénye olyan, mint a felragyogó világosság, mely egyre világosabb lesz délig” (Példabeszédek 4:18).

  „Ezekkel törődj, ezekkel foglalkozz, hogy előrehaladásod nyilvánvaló legyen mindenki előtt” (1Timóteus 4:15).

  Isten meg fogja adni kegyelmét és az erőt ahhoz, hogy továbbmehess az előtted álló úton, de valamit érts meg: ez nem mindig könnyű út. Jézus azt mondta: „Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik bemennek azon. Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják azt.” (Máté 7:13–14).

  Jézus ezt a híres Hegyi beszédében mondta, ahol azt hangsúlyozta, hogy Isten országának állampolgáraiként hogyan kellene élnünk. Ez a különbség a „sokak” és a „kevesek” között. Az első csoport a könnyű utat választja, a második viszont a szoros kaput és a keskeny utat, felismerve, hogy bármilyen nehéz is, ez formál bennünk krisztusi jellemet.

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetCsúcsforgalom

  Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

  Feb
  26
  Heti IGE bátorító üzenet Csúcsforgalom

  Csúcsforgalom 

  „Az Úr erőt ad népének, az Úr megáldja népét békességgel.” (Zsoltárok 29:11)

  Miért a munkából hazafelé tartó araszolgatást hívják csúcsforgalomnak?

  Az igazi csúcsforgalom a hazaérkezéskor kezdődik! A kora esti órákban mindenki éhes és ideges. A két dolgozó szülő általában fáradtan és ingerlékenyen ér haza, de részvétlen gyermekeiket ez nem érdekli, ők azonnali figyelmet akarnak. Tökéletes alaphelyzet a konfliktushoz.

  Van néhány dolog, amit megtehetsz ennek az időzített bombának a hatástalanítására.

  Mielőtt hazaindulsz a munkából, hívd fel a gyermekeidet még délután! Így időben értesülsz azokról a problémákról, amelyek esetleg otthon fortyognak, és van lehetőséged kigondolni a megoldást.

  A hazafelé úton igyekezz lezárni magadban a munkahelyi dolgokat és a napi aggodalmakat!

  Mindezt megelőzően bölcsen teszed, ha a vacsorához valókat előkészíted még reggel vagy előző este, ugyanis egy gyorsan elkészíthető vacsora csökkenti a nyomást, amikor mindenkiben nagy a feszültség. Annál jobb, minél hamarabb ehettek, és emelkedhet a vércukorszint.

  Tölts valamennyi időt a gyermekeiddel még a házi feladat készítése és a fürdés ideje előtt! Sétáltathatjátok a kutyát, vagy focizhattok egyet a kertben. Végül fektesd le a gyerekeket, és tartalékolj magadnak is néhány percnyi nyugalmat!

  Nem könnyű túlélni a pörgést heti öt napon át, de egy kis tervezéssel csökkenthetsz a stresszen. Isten ígérete pedig az esti csúcsidőre is érvényes: „Az Úr erőt ad népének, az Úr megáldja népét békességgel” (Zsoltárok 29:11).

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Heti IGE bátorító üzenetIsten szól hozzánk a gondolatainkon keresztül

  Napi Ima5 imádkozás /layout/img/logo.png

  Feb
  19
  Heti IGE bátorító üzenet Isten szól hozzánk a gondolatainkon keresztül

  Isten szól hozzánk a gondolatainkon keresztül

  „És néktek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok.” (1János 2:20 Károli)

  Előfordult már, hogy gondolatban lejátszottál magadban egy párbeszédet? Először az egyik oldalt képviselted, aztán elképzelted, mit mondana erre a másik.

  Gondolj bele: ha te gondolatban le tudsz folytatni egy beszélgetést, akkor nem gondolod, hogy Isten is tud veled beszélgetni az elmédben? A gond csak az, hogy az elménk gyakran megbízhatatlannak bizonyul, mert annyi mindennel szennyezzük. Ezért aztán kételkedünk abban, hogy Isten képes szólni hozzánk a gondolataink által. Amikor Isten megváltott, elkezdte megújítani elmédet is (ld. Róma 12:2). Pál azt írja: „Mert ki értette meg az Úr szándékát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van.” (1Korinthus 2:16).

  Érted már? Ha Isten megment, elkezdi az ő gondolatait általad gondolni. Ő sokféle csatornán át szól hozzánk, az elménk csak egy ezek közül. A Biblia azt írja: „mert Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően” (Filippi 2:13). Figyeld meg: „mind a szándékot, mind a cselekvést”! Isten irányítja benned a szándékot, arra irányuló vágyakat teremt benned, hogy azt tedd, ami neki kedves.

  Ő kitartóan vezet. Ha érzel egy újra és újra visszatérő ösztönzést valamire, akkor lehet, hogy Isten terelget afelé. Ezért olyan fontos figyelni az elmédre és ellenőrizni a gondolatokat, melyek foglalkoztatnak. Jézus azt mondta: „Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek” (János 15:3).

  Füröszd meg elmédet mindennap Isten Igéjében, és hangold rá „vevőkészülékedet”, hogy meghalld, mit mond Isten neked!

   

  "A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (honlap: www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33." Mai Ige elmélkedések angol nyelven itt.

  Kattintással jelezd, ha együtt imádkozol velünk!
  Ezt az imát 0 alkalommal imádkoztad el.
  Ezt az imát még nem imádkoztad el!

  Küldetésünk

  Amikor a szeretet és a béke nyelvét használjuk, ez lehetővé teszi számunkra, hogy párbeszédet folytassunk másokkal, még azokkal is, akik különböznek tőlünk. Ezzel a párbeszéddel kezdjük jobban megérteni egymást, lehetővé téve számunkra, hogy kövessük Jézust egy békésebb világ megteremtésében. ​​​​​​A Kattints és Imádkozz egy lehetőség, hogy a most élő generációk a digitális világban megváltozzanak. "Isten hűséges és a reményünk benne olyan, mint egy szilárd horgony az égben."